-TopSLIDERukometSportVisoko

Bosna protiv Iskre u Vogošći

NASTAVLJA SE BORBA ZA OPSTANAK U PL BIH: RUKOMETAŠI BOSNE U VOGOŠĆI IGRAJU DUEL PROTIV ISKRE

Susretima 23. kola nastavlja se PL BiH za rukometaše, a igrače Bosne očekuje prvi od tri vezana domaća susreta koje će morati odigrati izvan Visokog zbog incidenata na utakmici protiv Slobode.

Predstojeći duel protiv Iskre, koji će biti odigran u Vogošći, definitivno se može okarakterisati kao prelomni za nastavak izuzetno neizvjesne borbe za opstanak.

Biće to duel direktnih rivala na začelju. Bosna se nalazi u zoni ispadanja sa šest bodova zaostatka za spasonosnom pozicijom, koju trenutno zauzima upravo Iskra, čija je prva violina jedan od najboljih premijerligaških strijelaca Benjamin Čičkušić.

Osim njega, posebnu pažnju Visočani trebaju obratiti i na Armana Ljutića, Miloša Čekića, Amira Bostana, Lazara Jankovića i Savu Ražnatovića, koji su često zadavali glavobolje rivalima u dosadašnjem dijelu sezone.

Rukometaši iz našeg grada moraju prekinuti crnu rezultatsku seriju i ostvariti pobjedu kako bi zadržali koliko-toliko realne šanse za opstanak. Svaki drugi rezultat gotovo sigurno bi rezervisao kartu za niži rang i ugasio sve nade kada je u pitanju najpopularniji visočki sportski kolektiv.

Sva dešavanja koja nisu vezana za igru na terenu moraju se zaboraviti, kako bi se odigralo najhrabrije onda kada je to najpotrebnije i, nadamo se, pobjedom najavili znatno bolji dani za visočki rukomet.

Utakmica Bosna – Iskra igra se sutra, u subotu, 10. aprila, u dvorani Amel Bečković u Vogošći sa početkom u 18 sati. Pravdu će dijeliti sudijski par iz Sarajeva: Vedad Škaljić i Edin Kulović.

Slaven Mirković / visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close