Bosna i Hercegovina ‘preko noći’ dobila šest Zmajeva sa statusom EU igrača

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju čak naših šest reprezentativaca je “preko noći” postalo igračima Europske Unije zahvaljujući činjenici da pored bh. pasoša, posjeduju i hrvatski, popularnu putovnicu

U želji da europsko fudbalsko tržište zaštite od najezde mladih talentovanih fudbalera iz Afrike i Južne Amerike čelnici većine europskih fudbalskih saveza donijeli su striktna pravila o količini igrača koje svaki njihov klub može imati, a koji ne dolaze ili nemaju pasoš zemalja Europske Unije, prenosi Reprezentacija.ba.

Jučerašnjim ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju čak naših šest reprezentativaca je “preko noći” postalo igračima Europske Unije zahvaljujući činjenici da pored bh. pasoša, posjeduju i hrvatski, popularnu putovnicu.

Tako su status EU-fudbalera jučer dobili Emir Spahić, Senijad Ibričić, Boris Pandža, Mensur Mujdža, Toni Šunjić i Ivan Sesar.

Prvi se tom činjenicom okoristio Emir Spahić koji u Bayer Leverkusen dolazi kao igrač sa pasošem zemlje Europske Unije, a vjeruje se kako će isto pravilo uveliko koristiti i Borisu Pandži čija se realizacija transfera očekuje u narednom periodu.

Vjerovati je kako će nakon Svjetskog prvenstva i nadamo se učešća naše reprezentacije na istom, dvojno državljanstvo sa Hrvatskom pomoći i preostalim navedenim fudbalerima u pronalasku boljih angažmana u zemljama Europske Unije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close