Bosanka Arnela osvojila titulu “Worlds Perfect Supermodel”

Da su Bosanke i Hercegovke među najljepšim djevojkama svijeta potvrda nam stiže iz dalekih Sjedinjenih Američkih Država. Naime, Arnela Karabegović, rođena 1996. godine u Tešnju, osvojila je International titulu “Worlds Perfect Supermodel” (Perfekt supermodel svijeta) u Orlandu gdje su se takmičile prelijepe djevojke iz čitavog svijeta.

S godinu dana Arnela je s roditeljima došla u Ameriku, tačnije u Chicago. Tu završava zadnju godinu srednje škole, a pored toga i fakultet za Kozmetiku.

– Poslije završetka srednje škole, planiram upisati University of Illinois at Chicago, za Farmaciju. Od moje sedme godine bavim se manekenstvom gdje sam putovala preko cijele Amerike za snimanje i modne revije – kaže nam ova prelijepa djevojka.

Prošle godine Arnela se počela takmičiti za Miss i za godinu dana osvojila 11 poznatih titula.

– Velika mi je čast da je pripala titula baš meni. U Orlandu sam predstavljala Great Lakes. Njemu pripadaju četiri države – Illinois, Wisconsin, Michigan, Indiana. A Great Lakes Perfect Teen titulu sam osvojila u junu. U maju mjesecu sam osvojila Miss Wisconsin United States gdje sam predstavljala Wisconsin državu u glavnom gradu Amerike, Washington D.C., koje je bilo održano od 2. do 7. jula.

U Washingtonu se Arnela takmičila za Miss United States i osvojila je mjesto četvrte pratilje od 53 djevojke iz cijele Amerike.

– Prije toga sam osvojila Miss Midwest United states, National American Miss – 4 pratilja, Chicago Ultimate Teen, Americas Ultimate Queen – prva pratilja, i tri puta sam osvojila Mega Ultimate Grand Supreme pobjedu za najljepšu djevojku. A pored svega toga sam osvojila 35 nagradi za ljepotu, najljepši osmijeh, najfotogeničnija, najljepša haljina i najbolja manekenka.

Ovoj prelijepoj Tešanjki sigurna predstoji svijetla budućnost.

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close