Bosanci koji su zbog domovine blokirali Beč: Prikupili čak 350 paleta hrane, za transport potrebno 12 šlepera!

Bosanci i Hercegovci koji žive i rade u Beču proteklih dana su još jednom pokazali kako se voli domovina. Kako smo već pisali, naši sugrađani su se, okupljeni u nekoliko bosanskih udruženja, organizovali, a u jednom trenutku i blokirali ulice Beča, te počeli prikupljati pomoć za ugrožene građane u Bosni i Hercegovini.

Rezultat je nevjerovatan. Tokom vikenda je prikupljeno čak 350 paleta hrane i higijenskih potrepština i dva kamiona odjeće. O rezultatu njihove akcije najbolje govore fotografije iz hale gdje je prikupljana pomoć.

“Uglavnom, transport ovolike količine robe je pravi logistički zahvat. Potrebno nam je 11-12 dugih šlepera… Vjerovatno možemo potvrditi da će Ministarstvo vanjskih poslova Austrije i Ambasada Austrije u BiH biti počasni pokrovitelji ovog transporta, a Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije garantuje transport do odredišta. Trudimo da sve bude na nivou austrijskih i evropskih organizacija, i da imamo svaki korak dokumentiran” napisano je na Facebook grupi “Hilfsaktion für Flutopfer in Bosnien- und Herzegowina”.

Pohvale za uspješno realizovanu akciju stižu sa svih strana, a prikupljanje pomoći je pohvalio i austrijski predsjednik Heinz Fischer.

“Ma suvišan je svaki komentar. Allah vas nagradio, prije svega zdravljem, pa onda ostalim. Nigdje na svijetu nema ljudi kao naših Bosanaca. I hvala svakoj državi koja pomaže. Mislim da bi nas ovo iskušenje trebalo ujediniti”, piše u jednom od komentara na društvenim mrežema.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close