Bosanci i Hercegovci za doček Nove godine plaćaju i 3.739 KM

Kada pogledamo novogodišnje aranžmane, izgleda da kriza, recesija ili ‘propuh’ u novčaniku nisu prisutni među građanima Bosne i Hercegovine. U turističkim agencijama kažu da su već rasprodata egzotična putovanja te da je interesiranje za doček najluđe noći veći nego prethodnih godina.

(Dnevni avaz)

Oni koji su se do sada odlučivali za doček Nove godine, definitivno ne vole zimu i snijeg, s obzirom na to da su među prvima planuli aranžmani za toplije destinacije, piše Dnevni avaz .

Iz turističke agencije ‘Sol Azur’ navode da su optimistično krenuli s organiziranjem novogodišnjih aranžmana, od kojih jedan dio, ipak, nije prošao.

‘Među prvima su aranžmani za toplije destinacije. Od 13 destinacija koje naša agencija ove godine nudi građanima, najbolje idu letovi za Siciliju. Na popisu najtraženijih putovanja je i Turska, tačnije Istanbul, koji je postao hit zbog popularnosti turskih serija. Veliki je interes i za Tunis, Krakov, Azurnu obalu, Rim, Prag, Egipat…’, kažu iz “Sol Azura”.

Pažnju građana privukao je i skupi aranžman u Dubaiju za 1.589 maraka te Maldivima za 3.739 KM, Sejšelima za 3.249 i na Kubi za 3.199 maraka.

Atraktivne planine

U agencijama su potvrdili da su i bh. planine veoma popularne kada je riječ o odmoru i novogodišnjim praznicima. Jahorina, Bjelašnica i Vlašić glavne su domaće planinske destinacije.

‘Prodaja skijaško-turističkih aranžmana za ovogodišnju zimsku sezonu znatno je povećana u turističkim agencijama u BiH, ali je većina aranžmana vezana uz proslave Nove godine u prekrasnim ambijentima. Ljepota planinskog krajolika u sedmodnevnom polupansionskom aranžmanu iznosi između 567 i 1.120 KM po osobi’, kažu iz turističkih agencija.

Put u Evropu

Što se tiče klasičnih evropskih destinacija, za Novu godinu građani naše zemlje najviše će putovati u gradove kao što su Rim, Beč, Bratislava ili Pariz.

Kada je riječ o hrvatskim destinacijama, među najtraženijima su Dubrovnik, Zagreb i Opatija.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close