Borac će ipak igrati u kvalifikacijama za LŠ

Rukometaši Borca igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović obećao je u petak da će pružiti punu podršku šampionu BiH i pozvao Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske te sponzore da pomognu klubu.

Banjalučani do ponedjeljka treba da uplate depozit u iznosu od 25.000 evra kako bi igrali u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a taj rok će, zahvaljujući pomoći Administrativne službe grada Banjaluka, biti ispoštovan.

“Razgovarali smo sa čelnicima kluba u cilju iznalaženja sredstava za depozit i uspjeli smo da dogovorimo rješenje. Obezbijedićemo ta sredstva i Borac će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovom prilikom pozivam i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, kao i Borčeve sponzore da nam se pridruže. Borac nije običan klub, Borac je naš brend. Ove sezone osvojio je tri trofeja i zato svi moramo da mu pomognemo kako bi na najbolji način predstavio Banjaluku i RS na međunarodnoj sceni”, rekao je Gavranović i dodao:

“Još ranije sam rekao da, ako naši klubovi na terenu obezbijede pozicije koje vode na međunarodnu scenu, onda svi treba da im pomognemo. U suprotnom, doći će do smanjenja motiva za takmičenje, a samim tim i rezultati će biti lošiji.”

Borac je ove sezone osvojio tri trofeja i zato svi moramo da mu pomognemo, rekao Gavranović

Gavranović je istakao da će u budućnosti grad Banjaluka morati posebno da obrati pažnju na klubove koji nastupaju u evropskim takmičenjima.

“Naši klubovi, početkom godine, kada planiramo sredstva, ne znaju ko će od njih izboriti poziciju za međunarodnu scenu i taj dio sredstava im nedostaje. Oni, naravno, ne mogu da podnesu taj teret i zato ćemo u budžetu morati da planiramo dio sredstava za te potrebe.”

Predsjednik Upravnog odbora Borca Igor Babić zahvalio je gradonačelniku na pomoći:

“Bila bi velika šteta da zbog nedostatka novca nismo uspjeli da igramo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukoliko prebrodimo prve prepreke, a nadam se da hoćemo, potpuno spremno ćemo dočekati nastup u najkvalitetnijem klupskom takmičenju.”

Domaćinstvo nerealno

Na pitanje da li će grad Banjaluka i RK Borac konkurisati za domaćinstvo kvalifikacionog turnira, Gavranović je odgovorio:

“O tome će ljudi iz Borca odlučiti, ali s obzirom na troškove, nije realno da se taj turnir održi u našem gradu.”

Nezavisne Novine

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close