BiHPolitika

BNN: Radončić označio kraj svoje političke karijere

Gostujući u Dnevniku Federalne televizije, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je kako sebe ne vidi u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine na narednim izborima jer je vrijeme, kako je kazao, da to bude neko mlađi. Upravo ovom izjavom Radončić je najavio kraj svoje političke karijere i prelazak u pozadinu političkih procesa u BiH.

Izvor: BNN.BA

“Ja sve članove SBB-a, sa svojih 200.000 glasova, pozivam da glasaju za načelnike “koji su iz SDA”, jer lista za načelnike je zajednička” kazao je tokom svog gostovanja Radončić koji je, inače, sve svoje glasove na koje se poziva dobio upravo na brutalnoj kritici SDA.

Radončić je u nastavku intervju kazao da ne vidi da će se dogoditi rješenje za Mostar čime je, zapravo, slomljena priča o velikoj vladajućoj koaliciji sa europskim zamahom. Na pitanje da li sebe vidi za dvije godine u Predsjedništvu BiH Radončić je kazao:

“Moram vam biti vrlo iskren, ja već imam 59 godina, za dvije-tri godine imat ću znatno više. Vidjeli ste da mi u SBB-u svugdje imamo vrlo mlade ljude od 35-45 godina. U Predsjedništvu treba da sjedi neko mlađi, sa mnogo više energije, a da mi, eventualno, kroz neku vrstu zakonodavne vlasti treba da mu pomažemo. Mislim da ta opcija više nije realna. Zaista vjerujem da će i SBB, pa i SDA dati vrlo kvalitetne kandidate za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH” zaključio je Radončić čime je, zapravo, označio i kraj svoj epolitičke karijere i povlačenje u potpunu pozadinu.

 

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close