Blažević: Kada selektor nema rezultat, onda on ide sa te pozicije, takva nam je sudbina

Sigurno je da rezultati upozoravaju da nešto nije u redu u nogometnoj reprezentaciji BiH, ali ne bih htio da ulazim dalje, morao bih biti više upućen u dešavanja. A, ovo (poraz BiH od Izraela u nedjelju navečer op.a.) je debakl, ovo je stvarno debakl – izjavio je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria (NAP), Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, koji je i sam od 2008. do 2009. godine bio selektor BiH.

Nakon poraza BiH protiv Izraela u nedjelju u Haifi u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se 2016. godine igra u Francuskoj, veliki dio bh. javnosti osuo je kritike na Safeta Sušića, trenera Zmajeva, tražeći njegovu hitnu ostavku.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH u ponedjeljak poslije podne najavio je i vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrano pitanje dalje pozicije Sušića na mjestu prvog čovjeka A reprezentacije BiH.

Iako je nogometna reprezentacija BiH u historiji svog postojanja otišla na najveću nogometnu smotru – Svjetsko nogometno prvenstvo – upravo pod vodstvom Sušića, on je trenutno jedan od najomraženijih ljudi kod ljubitelja nogometa u BiH, što je i sam priznao.

Znate, kaže Ćiro Blažević, u ovakvim situacijama najlakše je osuđivati izbornika.

– Kada nemaš rezultat, onda te okrive i moraš ići. Ali, to je naša sudbina – dodao je on.

Blažević kaže da nije gledao cijelu utakmicu između Izraela i BiH, no iz dijelova koje je pogledao, kaže, jasno se vidi da tu postoje neke anomalije, koje valja ukloniti što prije.

NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close