FOTO: Blaga Pavlak kolekcijom raskošnjih večernjih toaleta zatvorila 32. Fashion week Sarajevo

Nakon uspješno realizovanih 31. i posljednjih 32. po redu najuticajniji modni događaj u BiH NIVEA BH FASHION WEEK sinoć je priveden kraju.
Programski sadržaj tokom tri dana održavanja bio je na nivou svjetskih modnih događaja, a NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO s razlogom je još jednom etiketiran kao najuticajnija modna manifestacija u regiji.
Organizovan pod palicom čelnika Udruženja manekena i modnih kreatora BiH i Modne agencije ABC Models, a održavan od 29.03., – 31.03., u Domu Oružanih snaga u Sarajevu 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO završio je na najbolji mogući način – raskošnom rapsodijom orginalnosti.
Etablirano ime domaće bh. modne scene Blaga Pavlak kolekcijom unikatnih večernjih toaleta zatvorila je svečano 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO. Kolekcija koju je Blaga prikazala oduševila je prisutne dokazavši zašto je njeno ime simbol estetike i profinjenosti kada je moda u BiH pitanju.
Spektakularnu modnu reviju imala je sarajevska kreatorica porijeklom iz Ukrajine, Marina Kosorić. Za samo nekoliko sezona brend ove kreatorice osvojio je poklonike dobrog stila. Skupocjeni materijali, ručno izrađivane kreacije, unikatni modeli samo su neki od detalja Mairinine sinoć premijerno prikazane modne revije, za koju je Kosorićeva pronašča inspiraciju u tangu. Vatrena crvena boja dominirala je kolekcijom a oduševljenje večeri tokom njene revije bio je izlazak manekenki Modne agencije ABC Models u vjenčanicama.
Sinoć je i modnu reviju imala i dizajnerica koja je osmislila vizuelni identitet kampanje 32. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO, Svjetlana Prole iz Banja Luke. Savršeno realizovana kolekcija jedinstvenog kroja izdvojila je Svjetlanu od konkurencije, a modeli među kojima su dominirale svijetle nijanse boja oduševio je zvanice.
Mejrima Mujkanović je prikazala kolekciju izrađenu odmaterijala crne boje. Mejrimina kolekcija bila je osvježenje večeri, jer se sastojala od tregera, hot pens- šorceva, seksipilnih providnih kreacija što je posebno oduševilo muški dio populacije u Domu Oružanih snaga.
Zvanice 32. NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO gromoglasno su aplauzom nagradile i kreatora Arnela Vučića. Jednostavnost i profinjenost odlike su stila ovog dizajnera već godinama. Revijom neobičnih unikatnih nosivih modela dokazao je zašto važi za jednog od najtalentovanijih modnih kreatora današnjice od kojeg se mnogo očekuje.
U povodu uspješno završene još jedne sezone NIVEA BH FASHION WEEKA SARAJEVO, 32. po redu za sve zvanice ovog prestižnog događaja bio je upriličen “Sarajevsko” after party, služena je kafica Bristot i Baileys. Prisutnima na after party prikazani su još jednom najnoviji make up i hair trendovi JOICO brenda koje predvodi TOUCH, frizersko kozmetički salon, a atmosferu do usijanja dovodio je DJ servirajući gostima sjajne domaće i inostrane hitove.

fashion-week-sarajevo-kraj-01 fashion-week-sarajevo-kraj-02 fashion-week-sarajevo-kraj-03 fashion-week-sarajevo-kraj-04 fashion-week-sarajevo-kraj-05 fashion-week-sarajevo-kraj-06 fashion-week-sarajevo-kraj-07 fashion-week-sarajevo-kraj-08 fashion-week-sarajevo-kraj-09 fashion-week-sarajevo-kraj-10-Mujkanovic

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close