Biznismen i sponzoruša

Generalni direktor finansijske korporacije J.P. Morgan iskreno je odgovorio djevojci koja je preko interneta tražila bogatog supruga – Odustani, ti si loša investicija.
Djevojka koja preko interneta traži bogatog supruga nedavno je dobila odgovor i to od generalnog direktora finansijske korporacije J.P. Morgan.

“Mlada i lijepa djevojka”, kako je sebe opisala na forumu, postavila je pitanje šta treba da uradi kako bi se udala za bogataša:

“Biću iskrena. Imam 25 godina i jako sam lijepa. Želim da se udam za čovjeka koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Možda smatrate da sam pohlepna, ali po meni zarada od milion dolara godišnje u New Yorku spada u srednju klasu. One koje sam do sada upoznala najviše su zarađivali 250 hiljada godišnje i to je, izgleda, moja gornja granica. Međutim, to jednostavno nije dovoljno.

I zbog toga, ovdje ponizno postavljam nekoliko pitanja:

1) Gdje se najčešće bogate neženje druže? (Navesti adrese barova u koje izlaze)
2) Na koje životno doba da ciljam?
3) Zašto je većina supruga bogataša prosječnog izgleda?
4) Kako odlučujete koja će vam biti supruga, a koja samo djevojka?

Gospođica Prity”.

Gospođici je odgovor ubrzo stigao:

“Pročitao sam tvoj post s velikim interesovanjem. Postoji mnogo djevojaka koje imaju slična pitanja. Dopusti mi da ti odgovorim iz profesionalnog ugla. Moj godišnji prihod je veći od 500 hiljada dolara, što zadovoljava tvoje potrebe.

Sa gledišta poslovne osobe, loša odluka bi bila tebe oženiti. Pokušajmo to gledati kao razmjenu “ljepote” za “novac”. Osoba A pruža ljepotu, dok osoba B tu ljepotu plaća novcem. Međutim, ovdje postoji jedan ozbiljan problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće. Činjenica je da se moj prihod može uvećavati iz godine u godinu, dok ti iz godine u godinu teško da možeš biti ljepša.

Ako je vrijednost nečega pala, mi ćemo je prodati. Možda će ti grubo zvučati, ali propadanjem tvoje ljepote biznismen će vas prodati ili dati pod “zakup”. I pazi djevojko, svako sa 500 hiljada dolara godišnje zarade nije budala. Možda će izaći s tobom, ali te neće oženiti. Savjetovao bih te da odustaneš od svoje potrage za bogatim čovjekom. Inače, i sama možeš da postaneš uspješna i zarađuješ 500 hiljada godišnje. Imaš veće šanse za to, nego da se udaš za bogatu budalu”.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close