-TopSLIDEBiHPrivredaVisoko

“BIOS” trgovina u Bosanskoj tržnici na Dobrinji

Stanovnicima Dobrinje i drugih naselja od danas je u Bosanskoj tržnici na Dobrinji na raspolaganju svježe domaće povrće i voće Opće poljoprivredne zadruge „Bios“ iz Visokog.

U novootvorenoj trgovini građani mogu kupiti sve vrste povrća, više vrsta paradajza, paprika, patlidžana, krastavca, cvekle, kupusa, kao i raznog voća, a sve je proizvedeno u vlastitoj organskoj proizvodnji OPZ „Bios“.

Predstavnica firme Dženana Bučuk, kazala je da se ova zadruga bavi isključivo organskom proizvodnjom, koje sami uzgajaju, počev od rasada pa sve do finalnog proizvoda.

„Sve je naših ruku djelo, svježe, kvalitetno i bez ikakvih pesticida i aditiva. Od danas svoje proizvode plasiramo na novom tržištu. Prostor u Bosanskoj tržnici je ugodan za rad, prozračan je i očekujemo uspješan plasman naših proizvoda“, kazala je Dženana.

Osim povrća, na policama “Bios” trgovine mogu se naći i lubenice i dinje iz vlastite proizvodnje, zatim prerađevine od voća, kao i sokovi koji su 100 posto prirodni i bez dodataka šećera i aditiva.

Također, u ovoj radnji mogu se kupiti i razne vrste tjestenine i heljdinog brašna, kao i orašasti plodovi, bademi, orah, indijski orah i sjemenke tikve.

Prodavnica će biti otvorena radnim danima i vikendom od 8 do 18 sati.

novigradsarajevo.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close