“BIOS” na 6. Sarajevo Business Forumu – Nermin Kadrić o proizvodnji hrane

Prvi čovjek “BIOS”-a, mr. sci. Nermin Kadrić, danas je bio jedan od učesnika u panel raspravi na temu proizvodnje hrane, na 6. Sarajevo Business Forumu.

6. Internacionalna investitorska konferencija Sarajevo Business Forum, danas će u Kongresnom centru na Ilidži ukazati na mogućnosti regionalne suradnje u oblasti proizvodnje hrane, informacionih tehnologija, turizma i obrazovanja.

Iskustva u uvezivanju i okupljanju malih proizvođača sa lancem dobavljača repromaterijala i neophodnih edukacija, bila je jedna od tema mr.sci. Nermina Kadrća. Osim toga, govorio je o izvoznim potencijalima u voćarstvu, i tržištima na koja bi se mogli plasirati poljoprivredni proizvodi.
“BIOS” u svojoj jedanaestoj godini rada i postojanja je reprezentativni primjer da u postojećim administrativnim okolnostima se može postati liderom i predstavnikom manjih proizvođaća, i uz sve administrativno-birokratske nedaće ovdašnjeg poslovnog ambijenta iznači načina za izlazak na tržište EU i istočna tržišta, sve do tržišta koje se definiše kao “tržište arapskih zemalja”.

“BIOS”, učešćem mr. sci. Nermina Kadrića na 6. Sarajevo Business Forumu, između ostalog potvrđuje svoju konstantnu i stratešku orjentaciju da vlastitim poslovnim rezultatima izrasta u regionalnog lidera zadrugarske vrste poduzetništva, ali i lidera u brendiranju poljoprivrednih potencijala.
Prije neki dan smo vas informisali o prvom izvoznom kontigentu drvnih proizvoda za tržište Turske sa znakom “BIOS”, a već sada možemo najaviti projekt proizvodnje organskih proizvoda za tržište Njemačke u narednoj sjetvenoj sezoni.magazinplus.eu / bios.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close