“Bingo” u potpunosti preuzima “Interex”: Kupovinom spašeno 780 radnih mjesta

Dobili odobrenje od Konkurencijskog vijeća BiH

Najveći bosanskohercegovački lanac trgovina “Bingo” iz Tuzle dobio je odobrenje od Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine za kupovinu i potpuno preuzimanje “Interex-a”.

Potvrdio je to za “Avaz” izvor blizak giganstkom bh. lancu uz napomenu da će kupovinom “Interexa” biti spašeno 780 radnih mjesta, što se u vrijeme velike ekonomske krize i dugogodišnje neimaštine u našoj zemlji smatra pravim podvigom.

– Prvi “Bingo” hipermarket bit će otvoren u prostoru “Interex-a” u Novom Sarajevu, u Kolodvorskoj ulici. U skladu sa mogućnostima, uradit ćemo rebrendiranje proizvoda te će se poslovanje nastaviti pod našom upravo -potvrdio je naš izvor.

Na domaćem tržištu trenutno, sve veći primat preuzima hrvatski “Konzum”, dok se istovremeno slovenačke kompanija “Tuš” povlači iz naše zemlje, ostavljajući ovdašnje dobavljače u dugovima i brojnim problemima, zbog čega je pokrenut i postupak pred Tužilaštvom BiH.

Slovenačka kompanija iza sebe ostavlja i gomilu radnika koji ostaju bez posla, a ista sudbina je čekala i uposlenike “Interex-a”, pošto se ovaj trgovinski lanac nalazio u vwlikim gubicima i gotovo pred zatvaranjem.

Autor: M. KUNARAC – Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close