BiH: Stanje na putevima

Danas do 20 sati zabranjen saobraćaj za teretna vozila na M-4 Doboj-Stanić Rijeka, M-17 Rudanka-Karuše i R-465 Doboj (Poljice)-Modriča.

Večeras do 20 sati zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase na putnim pravcima: M-4 Doboj-Stanić Rijeka, M-17 Rudanka-Karuše i R-465 Doboj (Poljice)-Modriča. Zabrana se ne odnosi na teretna vozila koja prevoze humanitarnu pomoć, kao i teretna vozila koja učestvuju u saniranju i čišćenju.

Obustavljen je saobraćaj i na dionici M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), pa se saobraćaj preusmjerava starim putem preko Ševarlija (R-465), naizmjenično u periodima od po jedan sat. Za teretna motorna vozila, večeras do 20 sati, na snazi je obustava saobraćaja na navedenoj obilaznici.

Obustava saobraćaja na snazi je i na putnim pravcima:

M-16 Jajce-Banja Luka
M-15 Ključ-Sanski Most (obilazak za vozila do 3,5 tone preko Balijagića, ostala teretna vozila idu preko Bihaća, Bosanske Krupe i Lušci Palanke).
R-462a Lončari-Bosanski Šamac i
R-413 Skender Vakuf-Kotor Varoš.

Na dionici M-1.8 Lončari-Orašje policija propušta samo vozila koja prevoze pomoć i spasilačke službe. Za ostale je put prema Orašju zatvoren.
Putni pravac R-411 Banja Luka – Mrkonjić Grad (preko Čađavice), otvoren je za sve kategorije vozila.
Na dionicama: M-14.1 Odžak-Bosanski Brod i R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu) saobraćaju samo putnička vozila i to otežano.
Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-4 Banja Luka-Čelinac (u mjestu Zeleni Vir) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.
Naizmjenično, jednom trakom, saobraća se na putnom pravcu M-19.2 Kladanj-Vlasenica.
Na ostalim putnim pravcima vozače upozoravamo na odrone kamenja na kolovoz, kao i na povećanu opasnost od klizišta.
Granični prelazi Orašje, Bosanski Šamac, Brčko, Rača i Pavlovića most zatvoreni su za saobraćaj, zbog poplava.  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).
M-17 Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18 Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
M-20 Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI:

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

KANTON SARAJEVO:

– Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, obustavljen je saobraćaj u ulici Terezija (u smjeru Skenderija-Grbavica), na potezu od objekta JP Ceste FBIH do raskrsnice sa ulicom Vrbanja. Saobraćaj je preusmjeren u dvije preostale trake (dvosmjerno).
– U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano kretanje vozila i pješaka.
– Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).
– Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
– Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Osmana Krupalije, Barice i Hasana  Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close