BiH preuzela kontrolu nad svojim nebom

Kao rezultat zajedničkih napora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine BHANSA-e i partnera u noći sa 12/13. 11. 2014. godine tačno u 00:00 sati BHANSA je počela sa pružanjem usluga u dijelu zračnog prometa Bosne i Hercegovine od FL 100 do FL 325 iz Operativne jedinice Sarajevo ATCU I. Također u isto vrijeme sa radom kreće i služba meteorološkog bdijenja Bosne i Hercegovine BH MET.

BHANSA je uspostavljena na osnovu Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine.

Trenutku početka pružanja usluga prisustvovali su v.d. Uprava Agencije, članovi Vijeća Agencije i članovi Projektnog Odbora BHATM.

Ovaj historijski događaj predstavlja važan korak prema cilju potpunog pružanja usluga u zračnom prostoru iznad Bosne i Hercegovine koji uključuje i gornji dio zračnog prostora Bosne i Hercegovine od FL 325 do FL 660 (UPPER).

Poslovna strategija Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine BHANSA-e je jasna. U potpunosti preuzeti odgovornost za pružanje usluga u cjelokupnom zračnom prostoru Bosne i Hercegovine. Kontinuirani i sistemski nastavak razvoja poslovanja u svakom pogledu – nastavak obuke kontrolora letenja i drugog stručnog zračnog osoblja. Održavanje odlične saradnje sa prijateljima i partnerima iz zemlje i inostranstva, povećanje sigurnosti i kvalitete u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

BHANSA će sredinom decembra upriličiti svečanost povodom početka pružanja usluga u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine.

Izvor: eKapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close