- VIJESTI-TopSLIDEOstali sportoviSport

BiH poražena od Irana, protiv Brazila za bronzu

Paraolimpijske igre

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je od Irana u polufinalu Paraolimpijskih igara u Tokiju. Bilo je uvjerljivih 3:0, po setovima 25:16, 25:16 i 25:17.

Nakon izjednačenog uvoda u meč Iran je pojačao tempo. Služio ih je jako dobro blok i ubrzo su stekli značajniju razliku u prvom setu.

Loša vijest po našu selekciju bio je 246 centimetara visoki Morteza koji se razigrao sredinom seta i bio je ključan čovjek u potpunom odvajanju Irana u prvom setu.

Na kraju su Iranci bez većih problema završili prvi set. Osvojili su ga sa 25:16 i došli su do prednosti od 1-0.

Iran je kontrolisao igru tokom kompletnog drugog seta. Nisu dopustili našoj selekciji da im se previše približi i na kraju su dobili i ovaj dio igre sa 25:16 i došli su do velikih 2-0 u setovima.

BiH je dobro odigrala uvodni dio trećeg seta. Imali smo izjednačenje 6:6, ali Iran ponovo pojačava tempo. Dobili su osam poena zaredom i već tada je bilo jasno da Iran grabi prema pobjedi.

Treći set Iranci osvajaju dobijaju rezultatom 25:17 i dolaze do uvjerljive pobjede i borbe za zlatnu medalju u Tokiju.

Iran će u finalu Paraolimpijskih igara igrati protiv selekcije Rusije, dok našim odbojkašima slijedi duel za bronzu protiv reprezentacije Brazila.

Paraolimpijske igre, polufinale:

Iran – BiH 3:0 (25:16, 25:16, 25:17)

SportSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close