BiH među 12 najboljih u Evropi

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ne samo da je izborila opstanak u A-diviziji Evropskog prvenstva, što je bio primarni cilj zbog odsustva nekolicina bitnih igrača, već je uspjela napraviti podvig i prolaskom u drugu rundu, među 12 najboljih na Starom kontinentu!

O kakvom se rezultatu radi, dovoljno govori to što smo prošle godine prvi put uspjeli ući u A-diviziju (trijumfom na EP-u divizije B u Sarajevu), a onda u debitantskom nastupu u najvišem rangu izborili drugu fazu takmičenja.

To je pošlo za rukom igračima Adiju Zahiragiću, Harisu Ćurevcu, Stefanu Lakiću, Sandru Gačiću, Bojanu Luliću, Davoru Karamatiću, Dini Aliću, Farisu Smajloviću, Aleksandru Laziću, Imranu Polutku i Nedimu Tunoviću pod vodstvom selektora Nenada Markovića i njegovih asistenata Senada Redžića i Siniše Kovačevića.

Zbog administrativnih problema iz stručni štab niej mogao računati na Emira Sulejmanovića i Amara Alibegovića, dok su povrede i bolest spriječile našeg vodećeg igrača Nedima Buzu, Milenka Predića i Ivu Garića.

BiH se danas (19.45 sati) u posljednjem kolu grupe B sastaje sa Češkom, dok se u drugom meču sastaju Rusija – Grčka.

Rezultati grupe B: Grčka – Češka 67:68, Rusija – BiH 68:55, BiH – Grčka 52:51, Češka – Rusija 69:71.

Poredak: Rusija 4, Češka 3, BiH 3, Grčka 2.

Druga faza EP-a počinje 22. jula.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close