RukometSport

BiH i drugi put bolja od Saudijske Arabije u Beogradu

Nakon pobjede od 28:22 rukometna reprezentacija BiH drugi put u 15 sati savladala je Saudijsku Arabiju rezultatom 36:35.

Za razliku od prvog meča, kada je naš tim od početka do kraja kontrolisao tempo igre, u drugom susretu selektor Saudijske Arabije Nenad Kljajić na teren je izveo poptuno drugu postavu.

Ova postava Suadijaca bila je dosta niža i nezgodnija za našu postavku igre, kako u napadu tako i u odbrani. Arabija je vodila cijelim tokom meča, a u jednom trenutku vodila je i sa sedam golova razlike (19:12).

Kako se meč primicao kraj naš tim je topio prednost Arapa, a do prvog vodstva bh. reprezentacija stigla je u 58. minuti golom Vranješa za 34:33. Do kraja meča naša reprezentacija uspjela je stići do pobjede, a 15-ak sekundi do kraja mladi Vladan Lončar svojim drugim golom na meču pogađa za 36:35.

Dva trijumfa protiv Saudijske Arabije bila su prva za selektora Bilala Šumana na klupi reprezentacije.

– U prvom meču smo imali mogućnost da pobijedimo i sa više razlike, ali bilo je rotiranja svih igrača. Momci su pokazali karakter, da poslije “milion” promašenih zicera smognu snage i pobijede. Važno je da smo u pet mečeva postigli 148 golova. Ako budemo imali taj prosjek i u kvalifikacijama, onda možemo da se plasiramo na EURO, kazao je Šuman

Dvorana na Košutnjaku. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Srbija). Sedmerci: BiH 4(3), S. Arabija 1 (1). Isključenja: BiH 6, S.Arabija 6 minuta.
BOSNA I HERCEGOVINA: B. Burić (1 odbrana), Serdarević (9 odbrana), Efendić (2 odbrane), Ovčina, Nuić 6, Terzić 1, Vegar 5 (3), Čelica, Lončar 2, Tarabochia, Marjanac 1, Karačić, Pavlak, Malinović, Vražalić 5, Jarak, Zulfić, S. Burić 10, Vranješ 6, Prce, Toromanović. Selektor: Bilal Šuman.
SAUDIJSKA ARABIJA: Almontury (9 odbrana), Abu Alrahi, Al Abass 5, Alabdulali 5, Aziz Rada, Alabas 5, Alfarhan 4, Almohasen 8, Al Salem, Al Obaidi, Al Hamad 3, Alzaer 5. Selektor: Nenad Kljaić.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close