Kultura

Biciklisti u Sarajevu odaju počast papi Ivanu Pavlu II

Biciklisti će time podsjetiti građane na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Oni će 5. maja u 9:00 sati ispred Katedrale Srca Isusova pred polazak u Banja Luku izdvojiti dvadesetak minuta za druženje sa građanima, predstavnicima udruženjima, predstavnicima lokalnih vlasti i vjerskih zajednica .

“Najvažnije je da ćemo tako posvjedočiti da Sarajevo nije zaboravilo iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je 12. i 13. aprila 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima“, saopćili su biciklisti.

Oni koji dođu biciklima nmogu se pridružiti simboličnoj vožnji od ulice fra Grge Martića – Katedrale Srca Isusova (mjesto okupljanja) prema ulici Zmaja od Bosne 3 – do Zemaljskog muzeja BiH gdje bi većina biciklista okončala vožnju, a učesnici biciklijade nastavili dalje prema Banja Luci.

Oni koji nemaju biciklo, a željeli bi učestvovati u simboličnoj vožnji saobraćajnicom od Katedrale Srca Isusova – Markale – Maršala Tita – Zmaja od Bosne do Zemaljskog muzeja na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale.

 

 

 Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close