BiHPrivreda

BH Telecom nastavlja sa razvojem tehnoloških rješenja

BH Telecom nastavlja sa aktivnostima na planu razvoja tehnoloških rješenja.
Ovih dana kompanija je objavila javni poziv u kojem poziva IT kompanije u Bosni i Hercegovini da iskažu interes za poslovnom saradnjom u domenu zajedničkog nastupa na IKT tržištu.

IKT rješenje podrazumijeva poslovno-tehničko rješenje koje predstavlja jedinstvenu ponudu a može da uključuje telekomunikacione usluge, Cloud usluge, IT usluge, licence, podršku, robu/uređaje, usluge projektovanja i implementacije rješenja, obavezno pružanje profesionalnih konsultantskih usluga korisnicima od BH Telecoma i/ili partnera i/ili samostalnog stručnjaka, s ciljem potpunog iskorištenja benefita rješenja.

Kompanije su uz opis oblasti u kojima posluju, navođenje stručnog kadra koji posjeduju i partnera s kojima sarađuju, dužne dostaviti i tržišnu nišu/oblast zajedničkog nastupa sa procjenom potencijala zajedničkog nastupa na IKT tržištu.

BH Telecom takođe nastavlja rad na svom projektu razvoja start-up scene.
BH TechLab (tehnološka laboratorija BH Telecoma) i organizacija BRAVO potpisali su Memorandum o razumijevanju, s ciljem uspostavljanja saradnje u područjima koja su od zajedničkog interesa na razvoju start-up zajednice u BiH.

Ovim memorandumom, kako se naglašava, ozvaničena je samo prva u nizu saradnji koje će uslijediti.

BH Telecom je prošle godine zajedno sa Raiffeisen bankom, Comtrade-om i QSS-om osnovao preduzeće ESP BH d.o.o., koje je lansiralo na tržište platnu
aplikaciju OPA.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close