-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleShowbiz

Bh. serija koja će uzdrmati mnoge: Priča iz današnjeg Sarajeva… Koliko vjerujemo svojoj djeci i da li ih poznajemo?

FOTO/ ‘ZNAM KAKO DIŠEŠ’ NA FTV

„Znam kako dišeš“ u šest epizoda prati rad tužiteljice Nevene Murtezić čiji je zadatak da istraži slučaj samoubistva dječaka, istovremeno se suočavajući sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom

Federalna televizija najavljuje početak emitiranja nove bosanskohercegovačke serije koja je svoju premijeru doživjela u sklopu filmskog festivala u Veneciji.

Serija „Znam kako dišeš“ kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, nastala u produkciji BH ContentLab platforme BH Telecoma i Deblokade, već je ostvarila sjajne kritike i izazvala veliki interes, a Federalna televizija je gledateljima donosi premijerno subotom u 20:20, a reprizu nedjeljom od 18:35 sati.

„Znam kako dišeš“ u šest epizoda prati rad tužiteljice Nevene Murtezić čiji je zadatak da istraži slučaj samoubistva dječaka, istovremeno se suočavajući sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom.

Nevena (Jasna Đuričić) je samohrana majka tinejdžera Dine (Lazar Dragojević) i konstantno je pod pritiskom politike i javnosti, a slučaj samoubistva maloljetnika pokrenuo je lavinu događaja u njenom privatnom životu.

Smještena u urbani milje današnjeg Sarajeva, serija kroz tužilačke istrage i porodične priče postavlja izuzetno bitna pitanja: Koliko vjerujemo svojoj djeci i koliko ih poznajemo? Da li su naša djeca drugačija od nas i naših sistema vrijednosti? Da li poznajemo svoje voljene onako dobro kako to mislimo?

Serija zaranja u razlike stvorene klasnim podjelama i izvanredno istražuje tragedije proizašle iz duboko ukorijenjenih nejednakosti u društvu, a glavne uloge u ovoj domaćoj drami igraju višestruko nagrađivana glumica Jasna Đuričić i mladi glumac Lazar Dragojević.

Osim njih, uloge u seriji igraju i Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović, Lana Stanišić.

(DEPO PORTAL/ad)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close