Bh. rukometaši vrijedno se pripremaju za duel sa Islandom

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se punom parom za okršaj sa Islandom. Izabranici selektora BiH Dragana Markovića vrijedno treniraju dva puta dnevno u Sarajevu za prvi dvoboj sa favorizovanim Islandom u okviru baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru.

Ništa nije teško

Ništa im ne pada teško bez obzira na to što su itekako istrošeni iscrpljujućom sezonom u svojim klubovima. Prvi meč baraža, podsjetimo, biće odigran u subotu, u dvorani Mirza Delibašić, u 20.15 sati, revanš je 15. juna u Reykjaviku.

Zuhdija Korkarić, pomoćnik selektora bh. tima i trener rukometaša sarajevske Bosne, izrazio je zadovoljstvo odnosom reprezentativaca prema svojim obavezama na treninzima, budući da oni daju sve od sebe kako bi što pripremljeniji dočekali veliki duel sa Islandom.

“Atmosfera u našoj reprezentaciji je odlična. Iako respektujemo velikog rivala, mi vjerujemo u sebe. Nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat u Skenderiji uz pomoć  naše publike, koju bih pozvao da dođe u što većem broju i pruži podršku. Dio novca prikupljen od prodaje ulaznica će biti poslan nastradalima u nedavnim poplavama”, kazao je Korkarić.

On je dodao da je bh. reprezetnativac Dejan Malinović, koji je kasnio na okupljanje,  stigao u ponedjeljak i priključio se reprezentaciji.

Povoljan rezultat

“Vladimir Vranješ i Senjamin Burić imaju povrede i rade sa smanjenim intenzitetom, ali će obojica biti spremni. Treniramo dva puta dnevno. Jučer smo gledali snimke utakmica Islanda. Kad je o tome riječ, nema tu ničega nepoznatog za nas. Nama preostaje da se pripremo za taj njihov sistem igre i pronađemo adekvatan odgovor, kako bi ostvarili povoljan rezultat. Nimalo ne potcijenjujući rivala, ja ostajem veliki optimista jer da nemamo kvaliteta sada ne bismo ni bili tu gdje smo. Borićemo se do posljednjeg atoma snage. Uz pune tribine, naše veliko srce i neosporni kvalitet, mislim da možemo do pobjede. Mi ćemo uraditi sve da ne razočaramo publiku i naše navijače”, rekao je, između ostalog, Korkarić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close