-TopSLIDEOstali sportoviSport

Bh. odbojkašice ostaju bez EP? “Lako može da se desi da ne otputujemo”

Teška situacija

Odbojkašice Bosne i Hercegovine marljivo se spremaju za Evropsko prvenstvo, no nije isključeno da se na istom na kraju i ne pojave.

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu.

Naša selekcija že na Euru igrati u grupi A sa Srbijom, jednom od domaćina, zatim selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belfije i Francuske. Sve utakmice igrat će se u Beogradu.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić požalio se kako se sve odvija u teškim uslovima i kako je upitan nastup bh. odbojkašica na Evropskom prvenstvu.

“Očekivao sam daleko veću finansijsku podršku institucija, neki su nam dali podršku, ali to je za sada nedovoljno i lako se može desiti da ne otputujemo na Evropsko prvenstvo”, rekao je Fatić.

Selektor Stevan Ljubičić ima velikih problema sa igračkim kadrom i samo 15 djevojaka na raspolaganju.

“Razmatramo da priključimo nekog sa šireg spiska reprezentacije zbog kvalitetnijih priprema. Cilj je da se što bolje pripremimo, atmosfera u ekipi je odlična i moram da pohvalim sve igračice zbog zalaganja i požrtvovanosti. Ovo je bitan period za sve nas, ne treba napominjati važnost Evropskog prvenstva. Imamo sve uslove u Sarajevu. Pripreme teku u najboljem redu, povreda nema što je navažnije”, rekao je selektor i dodao da će se selekcija BiH pripremati na Ilidži do 17. avgusta kada putuje u Beograd.

“Sve ekipe će doći u najjačim sastavima. Imamo još tri sedmice za pripreme, fokusirani smo, ali ništa ne obećavamo. Idemo na EP da prikažemo sebe u najboljem izdanju. Svaki set i pobjeda su veliki uspjeh za bh. odbojku. Ovo je put ka boljitku i najveći uspjeh je razvoj klubova i što veći odziv mladih odbojci, a da se potom unaprijedi kompletan sistem. Put ka uspjehu je veoma strm, ali znamo da to ne može doći preko noći”, naglasio je selektor.

Ovo bi trebao da bude prvi nastup za bh. odbojkašice na Evropskom prvenstvu.

EP se igra od 18. augusta do 4. septembra, a uz Srbiju domaćini turnira su još Hrvatska, Rumunija i Bugarska.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close