Bh. karatisti iz Dubrovnika donijeli 31 medalju, 11 predstavnika Championa

Proteklog vikenda u Dubrovniku je održano 16. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21, a sarajevski Karate klub “Champion” imao je 11 predstavnika, a čak njih pet okitilo se madaljama, saopćeno je iz ovog kluba, prenosi bh. novinska agencija Patria.

U kategoriji do 84 kg, Anes Čongo, treći put zaredom odbranio je titulu šampiona balkana, a do finala je pobjeđivao reprezentativce Kosova, Hrvatske i Srbije. Ovim rezultatom zaključio je još jednu izuzetno uspješnu godinu u svojoj karijeri.

Srebrenu medalju osvojila je Marija Marjanović, koja je nastupala u kategoriji juniorke do 59 kg. Marija Marjanović je aktuelna viceprvakinja Bosne i Hercegovine, te se nakon izuzetno složene povrede uspješno vratila na borilišta i vjerujemo da će nas činiti ponosnim i u narednom periodu.

Bronzama su se okitile takmičarke Ćemo Merisa u kategoriji preko 59 kg, Ena Gljiva u kategoriji U21 preko 68 kg i Delić Mevlida u kategoriji U21 do 50 kg.

– Vjerujemo da će 2016. godina biti još uspješnija, te da ćemo uspjeti finansijski propratiti sve planirane aktivnosti. Ova 2015. je bila odlična, osvojivši dvije bronze na Evropskom prvenstvu, bronzama na seniorskom balkanskom prvenstvu, bronzom na dječijem balkanskom prvenstvu, postignutim rezultatima na turnirima svjetske lige u Koburgu i Salzburgu, osvojenom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Džakarti, apsolutnom dominacijom na seniorskom državnom prvenstvu i na koncu i rezultati iz Dubrovnika sa 5 medalja na balkanskom šampionatu za kadete, juniore i U21 daju nam to pravo – naglasio je Mensur Agović.

– Planiramo uzeti učešće na svim turnirima svjetske lige u karateu, formu seniora dići na maksimalnu razinu, te najspremnije dočekati nastupe na Evropskom prvenstvu za seniore u maju, a zatim dobro se pripremiti za Svjetsko prvenstvo za seniore krajem godine. Posebno se želim zahvaliti sponzorima i prijateljima kluba koji su u ovom periodu dali nesebičnu podršku u radu kluba, a iskreno se nadam da smo njihovo povjerenje i povjerenje vaših čitalaca opravdali rezultatski – istakao je trener A tima Denis Muhović.

Inače, karate reprezentacija uspjela je u konkurenciji 11 zemalja i 684 takmičara osvojiti 6 zlatnih, 5 srebrenih i 20 bronzanih medalja, a u generalnom plasmanu je zauzela 4. poziciju.

NAP

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close