NogometSport

Bh. kadeti u grupi sa Srbijom, Njemačkom i Irskom

Žrijeb U17 Evropskog prvenstva

Bh. kadeti u grupi sa Srbijom, Njemačkom i Irskom

U Zagrebu je danas održan žrijeb grupne faze Evropskog prvenstva za U17 reprezentacije, a naši kadeti će igrati protiv Srbije, Njemačke i Republike Irske.

Žrijeb grupne faze je obavljen u Zagrebu u Hrvatskoj, a naši susjedi će biti domaćini turnira. Na EP učestvuju domaćin Hrvatska, Njemačka, Engleska, Škotska, Republika Irska, Holandija, Francuska i Španija (prvi šešir), Mađarska, Turska, Italija, Srbija, Ukrajina, Norveška, BiH i Farski Otoci (drugi šešir).

Voljom žrijeba kadetska reprezentacija BiH će se takmičiti u grupi C u kojoj se još nalaze Srbija, Njemačka i Republika Irska.

Grupa A: Hrvatska, Turska, Italija, Španija
Grupa B: Mađarska, Farski Otoci, Francuska, Škotska
Grupa C: Srbija, BiH, Njemačka, Republika Irska
Grupa D: Norveška, Ukrajina, Engleska, Holandija.

Utakmice grupne faze se igraju 3, 4, 6, 7, 9 i 10. maja na stadionima u Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama, Varaždinu Rijevici i Kostreni.

Četvrtfinalne utakmice će biti odigrane 12. i 13. maja (Zaprešić, Velika Gorica, Varaždin), polufinale je na rasporedu 16. maja (Zaprešić, Varaždin), dok je finale zakazano za 19. maj (Varaždin).

Aktuelni kadetski evropski prvak je Portugal, koji neće braniti titulu jer je eliminisan u elitnoj rundi. Reprezentacija Engleske, Francuske, Španije i Holandije su u borbi za rekordnu treću titulu prvaka Evrope.

EP će ujedno biti i evropske kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo u Indiji, koje se igra od 6. do 28. oktobra. Polufinalisti idu direktno na Mundijal, dok će peti putnik biti poznat nakon playoffa, koji se igra 16. maja (Sesvete)
(Klix.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close