Bh. kadeti ostvarili veliku pobjedu: Savladana Hrvatska

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase protiv Hrvatske (2:0) u okviru druge utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, te se tako naš nacionalni tim do 17 godina uključio u borbu za plasman u Elitni krug.

Hrvatska je na početku utakmice djelovala opasnije, ali je u 12. minuti Plantaka postigao autogol te je tako naša reprezentacija došla u vodstvo. Do kraja poluvremena Hrvati su i dalje prijetili, najopasniji bio je Brodić, ali se isticao Čutahija.

U drugom poluvremenu čuvali smo gol prednosti nad Hrvatskom, a vrijedi istaći pokušaj Gljive u 63. minuti kada je obranio Gujić. U 76. minuti Lelić je postigao pogodak za 2:0, a do kraja utakmice dobru priliku iz slobodnjaka imao je Mustedanagić, ali rezultat je ostao isti.

U našoj reprezentaciji u ovom susretu istakli su se Čutahija, Gojak,Hadžiahmetović, Šarić i Lelić.

BiH: Čutahija, Todorovć, Čorović, Duraković, Šarić, Hadžiahmetović, Osmanović (od 60. minute Kremenović), Gojak (od 80. minute Perić), Gljiva (od 74. minute Mustedanagić), Lelić, Dursum.
HRVATSKA: Gujić, Sosa, Kalaica, Pasariček, Jurić, Plantak, Vlašić (od 46. minute Grubišić), Knežević, Špoljarić (od 46. minute Brekalo), Miklić (od 67. Mrkonjić), Brodić.

Rezultati:

Crna Gora – Portugal 1:2
Hrvatska – Bosna i Hercegovina 0:2

Tabela:

1.    Portugal  2    2    0    0    4:1    6

2.    Bosna i Hercegovina  2    1    0    1    2:2    3

3.    Hrvatska   2    1    0    1    1:2    3

4.    Crna Gora    2    0    0    2    1:3    0

(SCsport)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close