PolitikaRegion

Bh. dobavljači će ostati uništeni!

BPS-SEFER HALILOVIĆ OPTUŽUJE VLADU FBIH

Bh. dobavljači će ostati uništeni! Agrokor je izvukao nekoliko stotina miliona KM iz BiH!

BPS upozorava da je Vlada Federacije BiH trebala donijeti zakon, lex specialis, kao što je Hrvatska donijela tzv. “Lex Agrokor”

BPS-Sefer Halilović je više puta upozoravao Vladu Federacije Bosne i Hercegovine da prati proces propadanja hrvatskog konzorcija Agrokor jer je njeno propadanje direktno povezano sa ugrožavanjem finansijskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine gdje je raspoređeno preko 80% Agrokorovih poslovnica u BiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke.

 

Na svojoj posljednjoj sjednici Vlada Federacije BiH je donijela Uredbu o Agrokoru i priznala da je mogući gubitak bh. dobavljača nekoliko stotina miliona KM.

 

BPS upozorava da je Vlada Federacije BiH trebala donijeti zakon, lex specialis, kao što je Hrvatska donijela tzv. “Lex Agrokor”, jer uredba je niži akt koji neće pred sudom imati snagu ukoliko se odluče na sudsko traženje svojih prava.

 

Kako iz BPS-a napominju, Agrokor u BiH priprema stečaj, dok će svoju imovinu prebaciti na svoju drugu firmu “Merkator” čime će bh. dobavljači ostati gotovo uništeni bez nekoliko stotina miliona KM svog novca koji je Agrokor izvukao iz BiH što mu direktno dopušta Vlada FBiH.

 

– Ponovo upozoravamo Vladu Federacije BiH da Parlamentu Federacije BiH predloži Zakon o zaštiti bh.dobavljača i bh. kapitala u slučaju Agrokor jer nečinjenjem toga Vlada FBiH čini štetu od nekoliko stotina miliona KM bh. privrednicima – saopćeno je iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke.

 

(DEPO PORTAL)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close