Ostali sportoviSport

Bh. atletičari putuju za Amsterdam, prvi nastupa Mileusnić

Evropsko prvenstvo

Bh. atletičari putuju za Amsterdam, prvi nastupa Mileusnić

Na 23. evropskom atletskom prvenstvu, koje će  od 6. do 10. jula biti održano u Amsterdamu, među 1.473 natjecatelja iz 50 država nastupiti će i pet bh atletičara Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer i Dejan Mileusnić, a sa njima će biti i treneri Mehmed Skender i Gianni Ghidini.

Najviše se očekuje od Amela Tuke, koji je odličnoj formi i realno je očekivati njegov plasman u finalnu utrku na 800 metara.

Od trojice bacača kugle Alića, Mešića i Pezera može se očekivati plasman barem dvojice u finalnu skupinu koja će odlučivati o medaljama na Evropskom prvenstvu.

Nastup u Amsterdamu predstavlja najveći izazov za mladog bacača koplja Dejana Mileusnića, koji će već 6.jula prvi izaći na bacalište i pokušati doseći olimpijsku normu.

Njegova forma je u usponu i to je pokazao na protekloj Balkanijadi, gdje je imao i jedan hitac od 82 metra, ali s prestupom.

– Svjestan sam situacije u kojoj se nalazim i želim napraviti rezultat za Rio. Jutrošnji trening prošao je bez problema i krećemo na put, s kojeg želim da se vratim uz saznanje da ću imati i nastup na olimpijskim igrama. Bila bi to velika nagrada za mene, trenere, Zeničane i sve sportiste u Bosni i Hercegovini- kazao  je Feni Mileusnić.

Bh. atletičari će do Amsterdama putovati iz više pravaca. Amel Tuka i njegov trener Gianni Ghidini danas će krenuti iz svog kampa u Veroni, Mesud Pezer će stići iz Švedske, a Kemal Mešić stići će iz Hrvatske, dok će Alić, Mileusnić i Skender otputovati danas popodne iz Sarajeva.

Autor: Fena

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close