Ostali sportoviSport

Bh. atletičari putuju na Maltu

Selektori atletskih reprezentacija BiH objavili su spiskove takmičara za Evropsko prvenstvo.

Selektori muške i ženske atletske reprezentacije Elvir Krehmić i Dragomir Čabrilo objavili su spisak takmičara koji će se boriti za ulazak u drugu ligu na Evropskom timskom prvenstvu – Treća liga, koje će biti održano na Malti 24. i 25. juna.

U reprezentaciju su pozvani: Ivana Macanović, Alisa Bečić, Selma Zrnić, Jelena Gajić, Alma Hrnjić, Adela Čomor, Sara Lučić, Katarina Ignjić, Nikolija Stanivuković, Gorana Tešanović, Vanja Spaić, Stefani Vukajlović, Milica Ožegović, Mladena Petrušić, Katarina Lemez, Ervin Rahmanović, Damir Redžepagić, Semir Avdić, Abedin Mujezinović, Osman Junuzović, Stefan Ćuković, Belmin Mrkanović, Sedin Heco, Hamza Alić, Maid Redžić, Dejan Mileusnić, Ervin Posavljak, Rusmir Malkočević, Sait Huseinbašić, Boris Dragoljević.

Selektori od reprezentativaca očekuju da daju maksimum na takmičenju te se nadaju da će ih dobri rezultati promovisati u drugu ligu. Reprezentacija Bosne i Hercegovine putuje na Maltu 22. juna (četvrtak) u 9 sati sa Sarajevskog aerodroma, a povratak je planiran 26. juna.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close