Bevanda ljut na Zvizdića

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija Vjekoslav Bevanda upozorio je predsjedatelja Denisa Zvizdića da ubuduće mora pravilno provoditi propisane procedure, jer u protivnom on više neće dolaziti na sjednice.

Dnevni avaz je u tekstu ”Bevandin ultimatum Zvizdiću: Ili ćemo raditi po zakonu ili ne dolazim na sjednice!” objavio kako je Bevanda uputio Zvizdiću zbog “nepoštivanja procedura propisanih Poslovnikom o radu Vijeća ministara BiH”.

Sarajevske novine navode kako nije isključeno da je ovakva situacija u Vijeću ministara BiH ”rezultat nestabilnosti koja već duže traje u entitetima, ali je moguće i da je riječ samo o nezadovoljstvu prema Zvizdićevom načinu rada”.

Bevanda, koji je ministar financija i trezora BiH, pismo je uputio na uvid i drugom zamjeniku predsjedatelja Vijeća ministara Mirku Šaroviću, kao i Tajništvu Vijeća ministara BiH.

Prema neslužbenim saznanjima, povod za Bevandino reagiranje bila je sjednica Vijeća ministara BiH, održana 5. kolovoza, na kojoj je donesena odluka o smjeni direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca.

Avaz piše kako je odluka o smjeni Zupca na dnevni red ove sjednice, navodno, stavljena bez mišljenja Ureda za zakonodavstvo i Ministarstva sigurnosti BiH, a donesena je glasovima svih ministara osim onih iz reda HDZ-a BiH, pri čemu ministri na raspolaganju nisu imali odgovarajući materijal, ni originalne dokumente.

Bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close