Kultura življenjaLifestyle

Besplatno poludnevno i noćno skijanje, besplatan prevoz do Ponijera

Svi na Ponijere: Besplatno poludnevno i noćno skijanje

Subota, 15. decembar 2018.godine: Na Ponijerima danas zvanično počinje sezona skijanja. Poludnevno skijanje će biti organizovano u vremenskom periodu od 13:00 do 16:00 sati, dok će noćno skijanje biti organizovano od 18:00 do 21:00 sat (ukoliko se stvore povoljni vremenski uslovi). Skijanje prvog dana zimske sezone je besplatno.

Cijene skijanja na Ponijerima će biti iste kao i prošle godine. Poludnevna karta (od 10:00 do 13:00 h ili od 13:00 do 16:00 h) iznosi 10 KM, dok dnevna karta košta 15 KM. Cijena noćnog skijanja će iznositi 10 KM.

Ukupna dužina trase ski-lifta iznosi 853 m. Prosječni nagib iznosi 17%, a vožnja traje 4 minute.

“Pozivamo sve ljubitelje skijanja i sve one koji vole uživati u čarima Ponijera da danas dođu na otvaranje sezone skijanja. Odlučili smo da prvo poludnevno skijanje ove sezone i prvo noćno skijanje budu na besplatnoj osnovi”, rekao je v.d. načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo..

Sudeći prema cjenovniku može se tvrditi da su Ponijeri prvo narodno skijalište i planinsko odredište u BiH.

Za samo pola sata vožnje automobilom, asfaltiranim putem na kojem se vrši redovno zimsko održavanje, stiže se od Kaknja preko naselja Tršće do kakanjske vazdušne banje, izletišta i ski-centra Ponijeri na nadmorskoj visini od 1.144 metra.

Idemo u planine: U subotu besplatan prevoz do Ponijera i nazad

U subotu 15. decembra 2018. godine Općina Kakanj će obezbijediti besplatan prevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera i nazad. Polazak autobusa je u 9.00 sati, a povratak u 16.00 sati.

Nije potrebna prethodna najava, svi koji žele do Ponijera trebaju u 9.00 sati biti kod sahat-kule. U skladu s potrebama bit će pozvani i dodatni autobusi.

Press Općine Kakanj

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close