logo
bios

Belma Ibrahimović: Visoki ciljevi postavljeni su ispred nas

Objavljeno prije 2 mjeseca . u ned, nov 17th, 2019

KARIJERE 
Farmaceutkinja i odbojkašica Slobode

Belma Ibrahimović: Visoki ciljevi postavljeni su ispred nas

U tuzlanskom klubu igra na poziciji primača

Odbojkašica Belma Ibrahimović već četiri godine živi u Tuzli, gdje s dosta uspjeha nastupa za Slobodu. Ova 26-godišnja djevojka, porijeklom iz Srebrenika, odbojku je zavoljela zahvaljujući svom ocu, koji je profesor tjelesnog odgoja. 

– Svi u porodici vole sport, a sve je počelo od oca. Često me vodio sa sobom na odbojkašku sekciju koju je vodio, na utakmice, turnire i tako se rodila ljubav prema odbojci – kaže Belma Ibrahimović, koja igra na poziciji primača.

Pred Slobodu su i ove sezone postavljeni visoki ciljevi.

– Ekipa je mlada, ali zaista odlična tako da su visoki ciljevi postavljeni ispred nas. Baš sam sretna što sam dio ovog tima. Glavni cilj nam je da osvojimo Kup FBiH i da budemo prve u ovom dijelu lige, do plej-ofa, a poslije ćemo vidjeti. Zadovoljna sam svojim igrama, ali ja sam perfekcionista i sve analiziram pa nekako mislim da to uvijek može bolje – riječi su ambiciozne odbojkašice Slobode, koja smatra da je ženska odbojka mnogo zapostavljena u BiH.

Vlasnica je brojnih medalja, a izdvojila je najdraža odličja i priznanja.

– Sve su mi medalje drage i svaka ima svoju priču i emociju, ali eto, izdvojila bih Državno prvenstvo za osnovne škole, kad je moja škola bila prva i tada sam bila proglašena za najbolju odbojkašicu i svakako prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu BiH u odbojci na pijesku u Brčkom 2017. godine, kada je zaista bila jaka konkurencija – ističe naša sagovornica.

Dobra odluka

Osim što je uspješna odbojkašica, Belma je i magistar farmacije.

– Ja sam nekako kroz srednju školu već znala da ću upisati nešto u vezi sa zdravstvom. Dvoumila sam se između medicine i farmacije i na kraju sam se odlučila za farmaciju, jer sam se više vidjela u tome tada i drago mi je što sam tako odlučila, nisam pogriješila – govori nam ova svestrana djevojka.

Svojom ljepotom privlači pažnju mnogih muškarca.

– Sve to nekako ide spontano. Nemam neki svoj poseban tip muškarca. Dešavalo se kad sam imala svoj određeni tip, da mi se svidi neko ko je totalna suprotnost. Izgled privuče, to svakako, mene, recimo, oči posebno, ali vjerujem u taj neki “klik” između dvije osobe i ako nema tog “klika”, uzalud sve ostalo – kaže zgodna odbojkašica, koja, zahvaljujući dobroj genetici, ima vitku liniju.

Govorila nam je i o svojim planovima za budućnost.

– Trenutno učim za stručni ispit i tome sam se posvetila. Poslije toga ide, ako Bog da, i posao, a naravno i odbojka istovremeno. Liga je u toku, stalno imamo treninge, utakmice, ciljevi su visoki tako da ću dati sve od sebe da ispunim zacrtano – zaključuje Belma Ibrahimović.

Avaz sport

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh