Belgijanke deklasirale BiH: Gošće, ipak, prejake

Nakon pobjede u petak nad Estonijom od 4:0, danas je reprezentacija BiH u Zenici dočekala Belgiju, lidera naše kvalifikacione grupe u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo 2017.

Poraženi  smo sa 0:5, a po dva gola postigle su Julie Biesmans i Tessa Wullaert, dok je peti pogodak djelo rezerviste Audrey Demoustier.

Pored Lidije Kuliš, Iris Kadrić i Amele Kršo zbog povrede su otpale za ovaj meč i Antonela Radeljić, strijelac eurogola protiv Estonije i Sumeja Bektaš.

Iako je Belgija ušla u susret žešće i pokušala postići rani pogodak, naše reprezentativke su imale prvu priliku za postizanje gola. Milena Nikolić majstorski dugim pasim u 8.minuti pronalazi Amnu Lihović koja vara svog čuvara Van Den Abbeele i pretrčava 30-35 metara, te prebacuje golmana gostiju Justien Odeurs. Ali, stativa je bila saveznik Belgijanki.

Gošće dolaze u vodstvo u 25.minuti. Nakon cenraršuta iskosa sa lijeve strane, naš čuvar mreže Envera Hasanbegović ne uspjeva izbiti loptu na petercu ispred Wullaert, lopta je preskače i dolazi do Julie Biesmans kojoj nije bilo teško da sa dva metra pogodi praznu mrežu. Tri minute kasnije Elke Van Gorp je pogodila stativu a onda je ponovo u 35. uzdrmala okvir gola našeg tima. Van Gorp šutira iz voleja sa 10 metara u 40. minuti, ali Envera Hasanbegović paradom spašava siguran pogodak.

U 58. minuti Aline Zeler lukavo šutira sa sedam metara maltene uz samu gol liniju i pogađa desnu stativu gola naše selekcije. U 65. minuti lopta je dosla do Julie Biesmans koja sa 15-ak metara pogađa donji desni ugao i sa svojim drugin golom praktično rješava pitanje pobjednika.

Treć gol gošće su postigle u 73. minuti. Tessa Wullaert iz tzv. skraćenog kornera sa lijeve strane oštro ubacuje loptu koju niko ne dira, a ona odsjeda u suprotnom kutu gola BiH reprezentacije. Ista igračica iz voleja sa deset metara u 85. minuti postiže pogodak. U trećoj minuti sudijske nadoknade rezervista Audrey Demoustier glavom sa osam metara pogađa za konačni rezultat.

M.DAJIĆ
Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close