Behnam Azad spreman investirati u živinički Konjuh

Premijer Tuzlanskog kantona ohrabrio je juče i izrazio podršku Vlade Tuzlanskog kantona Behnamu Azadu, strateškom partneru i investitoru koji je zainteresiran za kupovinu 51% dionica fabrike namještaja “Konjuh” iz Živinica, saopšteno je iz kantonalne vlade.

– Vlada će direktno pomoći u vezi sa dugovanjima “Konjuha” kada su u pitanju dugovanja po osnovu kantonalnih poreza i doprinosa, kao i obezbjeđivanje drvne sirovine putem javnog preduzeća “Šume TK”, a po pitanju svih drugih poreza, dugovanja i drugih otvorenih pitanja koja su u domenu Vlade Federacije BiH, kantonalna vlada i premijer će biti posrednik i partner – rekao je premijer Bego Gutić te dodao da od investitora Vlada očekuje jedino da “Konjuh” radi, da ima kontinuitet proizvodnje i da upošljava radnike.

Iako očekuje da će značajan dio procedura u vezi sa kupovinom dionica biti okončan do kraja novembra, Azad je i ranije spreman uložiti određeni iznos finansijskih sredstava kako bi se održao postojeći nivo proizvodnje.

– U narednih 6-8 mjeseci očekujem da će u “Konjuhu” raditi oko 500 ljudi, a dugoročno očekujem da ćemo svi, lokalna zajednica, radnici, a i investitor imati koristi – rekao je Behnam Azad ističući da mu podrška Vlade mnogo znači.

Premijer Gutić je podcrtao da je Konjuh “dobar projekat” koji je nažalost došao u nezavidan položaj zbog velikog broja malih dioničara i nedefinisanih poslovnih ciljeva.

– I pored svega nesumnjivo je da se radi o projektu koji uz dobro vođstvo ima veliki potencijal i razvojnu perspektivu – rekao je Gutić.

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close