Beech Board d.o.o. – Visoko na sajmu namještaja IMM COLOGNE

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira i sufinansira peti zajednički nastup bh. firmi na Međunarodnom sajmu namještaja i interijera IMM COLOGNE, Köln (SR Njemačka), koji će se održati u periodu od 19-25. januara 2015. godine.

U paviljonu Bosne i Hercegovine površine 210 m2, izlagat će osam bh. proizvođača namještaja, i to: Babilon d.o.o. – Tuzla, Bosnian Beech Board d.o.o. – Visoko, Minalli d.o.o. – Živinice/ Sarajevo, Malagić & Divani d.o.o. – Brčko, MS & Wood d.d. – Fojnica/ Sarajevo, Petroprojekt d.o.o. – Bratunac, Praktik d.o.o. – Vogošća i Woodteam d.o.o. – Ilijaš.

Projekat dizajna i izgradnje štanda povjeren je domaćoj kompaniji U.D. BOMS-EXPO iz Zenice.

U povodu predstojećeg nastupa na IMM KOLOGNE 2015, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je okupila pomenute izlagače na pripremnom sastanku gdje se raspravljalo o važnim pitanjima nastupa, odnosno konceptu nastupa, rasporedu izlagača u paviljonu, grafičkom identitetu, transportu eksponata, logističkoj podršci, te marketinškim i PR aktivnostima koje prate nastup.

Dogovoreni su i rokovi za aktivnosti koje slijede, kako bi nastup Bosne i Hercegovine, kao i svakog izlagača, bio i ovoga puta zapažen i s konkretnim rezultatima. Podsjećanja radi, šest mjeseci nakon nastupa na IMM 2014, bh. firme – učesnice ostvarile su izvozne prodaje na tržištu Njemačke i EU u ukupnoj vrijednosti od preko 6,5 miliona KM.

Paviljon Bosne i Hercegovine ove godine bit će smješten na ”udarnoj” poziciji u hali 3.1, segment ”Global Lifestyles”, koji na jednom mjestu prezentira grupne postavke nacionalnih štandova zemalja poput: Rusije, Rumunije, Estonije, Bugarske, Grčke, Indonezije, Singapura, Tajvana itd.

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close