BiHPolitika

Bećirović: Kurban-bajram je blagdan koji nas uči dobročinstvu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović čestitao je Kurban-bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

„Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću,

Vama lično, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i inozemstvu upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da ga provedemo sa svojim porodicama, prijateljima i susjedima, u zdravlju i rahatluku.

Kurban-bajram je blagdan koji nas uči dobročinstvu, brizi o starijim, nemoćnim i ugroženim, te potiče da vlastitim odricanjem i žrtvovanjem postižemo visoke ciljeve. Dijeleći životni prostor sa drugima, svi mi imamo obavezu da aktivno gradimo društvo u kojem će svaki čovjek imati zagarantovana prava i slobode.

Kurban-bajram nas podsjeća da u ovim blagdanskim danima snažimo svoje porodice, jačamo prijateljstva, te razvijemo i brižno čuvamo povjerenje u svoje susjede.

Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji, uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim porodicama.

Bajram šerif mubarek olsun!“

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close