Ostali sportoviSport

Bašić: Protiv ovakvog igrača teško se vratiti nakon 0:2

Mirza Bašić poražen je od Robina Haasea s 3:1 u setovima u prvom meču drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa u Zenici čime su Holanđani poveli s 1:0.

Bašić ističe da je nakon dominacije Holanđanina u prva dva seta u trećem uspio da se vrati, ali da protiv igrača kakav je Haase teško može da se napravi preokret.

– U trećem setu popravio sam servis i u četvrtom sam pokušao da se potpuno vratim u meč. No protiv ovakvih igrača teško se vratiti nakon 0:2. Kasno sam stigao u Zenicu, moguće da je i to malo uticalo – kazao je Bašić na pres-konferenciji nakon meča.

U drugom meču današnjeg programa Damir Džumhur igra protiv Thiema de Bakkera u nadi da će pobjedom izjednačiti rezultat uoči sutrašnjeg dubla u kojem će Bašić igrati zajedno s Tomislavom Brkićem.

– Damir sada mora pobijediti, kako bismo u sutrašnji dubl ušli izjednačeno. Nadam se da ćemo biti spremni i dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Tomo i ja dugo igramo zajedno, poznajemo se dobro i nadam se uspjehu – zaključio je Bašić.

Robin Haase naglasio je da je Bašić nakon osvojenog seta zaigrao mnogo agresivnije, ali da je on ipak uspio u četvrtom setu da preuzme igru i pobijedi.

– Imam pimjedbe na par sudijskih odluka zbog čega mi je pala koncentracija ali sam se uspio vratiti u četvrtom setu – naglasio je Haase.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close