Bartolomej Stanković i “Klavir kroz historiju i građu” u Domu OSBiH (Video)

“Klavir – kroz historiju i građu” pijaniste Bartolomeja Stankovića, multimedijalni koncert u Domu OSBiH otvorio je Jovan Divjak.

Projekt “Klavir – kroz historiju i građu” je dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

U prepunom sarajevskom Domu OSBiH, 12. novembra 2014. godine, publika je bila u prilici da proširi svoje znanje o nastanku instrumenta na kojem se Bartolomej Stanković školovao na Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao u Italiji.
Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi renomirane profesorice Pavice Gvozdić, te specijalističkog studija na Steinway Society akademiji u Veroni kod pijaniste Federica Gianella, odlučuje živjeti i raditi u domovini Bosni i Hercegovini, suprotno trendovima odlaska mladih iz naše domovine.

Udruženje umjetnika Bellarte je organiziralo ovaj koncert, a isti su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo odbrane BiH, VGT osiguranje Visoko, Udruženje umjetnika Bellarte, MagazinPlus Visoko, MS-Company Visoko, Sarajevska filharmonija, Franjevačka gimnazija Visoko, Franjevačka teologija Sarajevo, Franjevački samostan Kraljeva Sutjeska i Brothers Sarajevo.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close