Baraž: Futsal reprezentacija BiH počela pripreme pred dvomeč sa Kazahstanom

Reprezentacija BiH u futsalu okupila se danas u Zenici u okviru priprema pred dvomeč sa Kazahstanom, piše novinska agencija Patria.

Prvi baraž susret za odlazak na Evropsko prvenstvo u futsalu koje se naredne godine igra u Srbiji bit će odigran 15. septembra u 20 sati u Areni Zenica, a revanš sedam dana poslije u Almatyu.

Selektor BiH Boro Matan rekao je Patriji kako je ekipa Kazahstana vrlo zahtjevna ekipa, sa nekoliko dobrih brazilskih igrača, ali bez obzira na to nada se pobjedi bh. malonogometaša.

Prvom golmanu bh. selekcije Bahrudinu Omerbegoviću ovo je četvrti baraž, a također očekuje da će BiH savladati Kazahstan i proći dalje.

– Očekujemo povoljan rezultat i nadamo se da ćemo otići na Euro. Kazahstan je dobra ekipa, ali i BiH ima svoje kvalitete – kaže Omerbegović.

Evo kako je bilo na današnjem treningu:

Selektor Matan za ove utakmice računa na igrače:

Bahrudin Omerbegović (Centar), Marin Šunjić (Zrinjski), Ivan Matan (Alumnus, Hrvatska), Nijaz Mulahmetović (Centar), Nermin Jusić (Centar), Srđan Ivanković (Čelinac), Dražen Novoselac (Centar), Tomislav Bevand (Square, Hrvatska), Nermin Kahvedžić (Centar), Anel Radmilović (Centar), Marijo Aladžić (Centar), Stanislav Galić (Mostar Stari Grad), Josip Bošković (Zrinjski), Dragan Ikonić (Tango), Adnan Delahasanović (Centar), Ivan Ivanković (Zrinjski).

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close