Banja Luka: Projekt “PROFIS” propagira inovacije

Održan  izbor najuspješnijih inovacija na takmičenju inovatora koji realizuje privredna komora RS u okviru projekta PROFIS čiji je cilj podrška regionalnom umrežavanju inovatora i inovativnih ideja preduzeća sa investitorima.

U završnoj fazi takmičenja danas je svoje prezentacije održalo 13 inovatora, od kojih će tri  svoje  inovacije  u  okviru projekta PROFIS,  predstaviti krajem godine na Međunarodnom takmičenju u Budimpesti.

“Smisao projekta “Profis” jeste u tome da, što je moguće više, propagira inovacije kao model progresa u proizvodnoj i sferi samozapošljavanja, izjavio je danas sekretar Područne privredne komore Banjaluka i vođa projekta “Profis” Aleksandar Ljuboja.

Ljuboja je rekao da je to jedan od projekata u kojem komorski sistem Republike Srpske učestvuje već duži period i da je jedna od njegovih faza izbor najboljih inovacionih projekata koji će se naći na internacionalnom takmičenju u Budimpešti.

“Tamo će se naši projekti suočiti sa inovacionim projektima iz osam država, a osim stručnoj, na toj izložbi će se projekti predstaviti i publici koja ima interes da te ideje pretvori u stvarnost, odnosno da se realizuju u privredi”, rekao je Ljuboja novinarima u Banjaluci.

Ljuboja je dodao da je “Profis” ujedno i projekat koji podrazumijeva i da žiri analizira inovacione ideje i da bi trebalo da “duh preduzetništva digne na viši nivo”.

www.magazinplus.EU – bhrt
Član žirija Biljana Marković rekla je da je “Profis” jedan od projekata koji se finansira IPA sredstvima, te da je zadatak žirija da od pristiglih projekata budu izabrani oni koji imaju najveći potencijal za razvoj inovacija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close