KulturaVisoko

Balkanska čud(es)nost u Beču

Predstavljanje Balkan Madness koncerta u Beču

Balkanska čud(es)nost u Beču

Sarajevo, 21. novembar 2016. godine – Austrijska ambasada u Bosni i Hercegovini ima čast predstaviti bh. javnosti Balkan Madness projekat, u srijedu, 23. novembra 2016. godine, sa početkom u 10.30 sati, u Rezidenciji austrijskog ambasadora, Džidžikovac 7, u Sarajevu.

Povod predstavljanja je solistički koncert //Balkan Madness – BH edition// pijaniste Bartolomeja Stankovića, koji će se održati u Beču, 5. decembra 2016. godine u ARNOLD SCHÖNBERG CENTER. Posebnost koncerta leži u tome što je u potpunosti posvećen domaćem umjetničkom stvaralaštvu, s ciljem promocije bh. umjetničke muzike za klavir u zemlji i inozemstvu.

Predstavljanju programa koncerta u Sarajevu će prisustvovati, između ostalih, kompozitori Asim Horozović, Samir Fejzić, Dražan Kosorić, Armen Škobalj, te David Mastikosa. Gospodin Halid Kuburović, predstavnici BH Radija, Ministarstva spoljnih poslova BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH i drugih organizacija koje su omogućile organiziranje ovog koncerta, će također uzeti učešća u ovom predstavljanju.

Pozivaju se svi zainteresirani mediji da prisustvuju promociji koncerta u srijedu, 23. novembra 2016. godine, sa početkom u 10.30 sati, u prostorijama Rezidencije austrijskog ambasadora, Džidžikovac 7, Sarajevo. Za sve dodatne informacije, molimo obratite se na +387 61 207 210.

Nakon predstavljanja programa koncerta, organizirana je zakuska za sve goste.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close