LifestyleShowbiz

Balet na ledu “Labudovo jezero” zadivio Banjalučane, na redu Sarajlije!

Danas je veliki ansambl Ruskog državnog baleta iz Sankt Petersburga stigao u Sarajevu i u toku su posljednje pripreme za veliki muzičko-scenski spektakl koji će se održati u Skenderiji. Za događaj vlada veliki neviđen interes, dok organizatori sve čine da produkcija bude na svjetskom nivou

 

Spektakularni balet na ledu sa predstavom “Labudovo jezero”, u izvođenju ansambla Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga izveden je večeras pred punom Sportskom dvoranom ‘Borik’.  Najpoznatije djelo Petra Iljiča Čajkovskog “Labudovo jezero” izvedeno je u dva čina, a baletni ansambl je izuzetnom muzikom, dinamičnim i ekstremnim emocijama očarao banjalučku publiku.

 

Ansambl Ruskog državnog baleta čine 24 klizača, osvajača olimpijskih medalja, svjetskih, evropskih i nacionalnih prvenstava, a oni su u veličanstvenim kostimima puna dva sata publiku ostavljali bez daha. Sve predstave ovog ansambla se izvode pod rukovodstvom glavnog koreografa i zaslužnog ruskog umjetnika, Konstantina Rasadina. 

 

U posljednjih pet godina ova produkcija je uspješno izvedena na najboljim scenama u SAD, Kanadi, Holandiji, Njemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi. Balet na ledu iz Sankt Peterburga od 1995. godine svoje nastupe, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlјa na samoj sceni pozorišta i opera. Predstavi su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Banjaluke Budimir Balaban, javni radnici iz kulture i društvenog života grada, te mnogobrojni građani Banjaluke.

 

labude-jezero-na-ledu

 

“Naprosto sam oduševljena predstavom, očarala me lakoća pokreta kao i kostimi. Drago mi je što se ovako nešto dešava u našem gradu, te se nadam da ćemo i u budućnosti imati priliku gledati ovako predivna izvodjenja”, istakla je Nikolina Srdić, jedna od posjetilaca večerašnjeg spektakla.

 

Link na FOTO GALERIJU možete pogledati OVDJE.

 

Inače, karte za događaj mogu se kupiti i danas na sljedećim prodajnim mjestima:  plato Skenderija, na blagajni BKC, te putem kupikartu.ba. Zato, kupiti kartu dok još možete, jer ovakav događaj se ne propušta!

 

NEZAVISNE

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close