Bakir Izetbegović: Posljednje izjave iz Beograda na putu shvatanja da je BiH neupitna

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poručio je danas u Sarajevu da BiH nije upitna nego je samo pitanje koliko će potrajati trenutna situacija u zemlji, naglašavajući kako su posljednje izjave iz Beograda na putu tog shvatanja, javio je novinar agencije Anadolija.

“BiH nije upitna. Kažu da je rat politika nastavljena drugim sredstvima. U BiH je ponekad politika rat nastavljen drugim sredstvima, a sad je pitanje koliko će to stanje još potrajati i kad će definitivno shvatiti da nema ništa od agresije, da nema ništa od nekih planova u ove dvije decenije. Mislim da se to vrijeme približava i mislim da su neke izjave koje smo dobili iz Beograda ovih dana upravo na tom putu “, pojasnio je Izetbegović.

Izetbegović je rekao da su se branioci BiH borili za svoju zemlju, za svoje dostojanstvo i za svoj ponos.

“Oni su se borili za svoju zemlju, dostojanstvo i ponos, da odbrane bazne vrijednosti. Da li su u to vrijeme mislili kako će to biti za nekih deset ili 20 godina ne bih rekao. Bili su napadnuti, hrabro su se borili i iznenadili su neprijatelje i one koji su planirali to u sedmicama ili mjesecima. BiH je odbranjena srcem i organizacijom”, dodao je Izetbegović.

„Naravno da je danas daleko lakše odbraniti BiH. Prije svega nemate odlučnost takvu kod neprijatelja BiH kakva je bila prije 21 godinu. Postoji priznata BiH, oružane snage, svi ti državni sistemi, mehanizmi kojima se suverenitet, teritorijalni integritet brani. Postoji odlučnost, snažan patriotski blok koji je jači nego što je bio 1992. i 1993. godine i postoji dakle taj front onih koji ne vole BiH, koji je daleko slabiji nego što je bio prije 21 godinu”, pojasnio je Izetbegović.

(Anadolija/dg)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close