Babić: Borile smo se kao lavice i pokazale da je reprezentaciji BiH mjesto u A-diviziji

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine do dvadeset godina danas će protiv Austrije odigrati meč posljednjeg kola Evropskog prvenstva B-divizije u Podgorici.

(Fena)

Bh. košarkašice su ostvarile učinak od osam uzastopnih pobjeda, čime su osvojile zlatnu medalju i plasirale se u A-diviziju u kojoj će nastupati od naredne godine.

Jedna od najboljih igračica bh. tima je Nikolina Babić, koja je u izjavi za portal Košarkaškog saveza BiH naglasila da je selekcija najboljih mladih bh. košarkašica ispunila jedini i najvažniji cilj, a to je plasman u A-diviziju.

– Na početku priprema imale smo samo jedan cilj, kao i sve druge reprezentacije koje su došle u Podgoricu na takmičenje. Željele smo se plasirati u A-diviziju i taj cilj smo ostvarile. Ovo je zaista historijski uspjeh za našu košarku. Ne postoje riječi koje bi opisale kako se osjećamo u ovom trenutku. Trenirale smo naporno, bilo je uspona i padova, kako fizičkih tako i psihičkih, ali to nam je samo davalo snagu da nastavimo u što jačem ritmu – izjavila je Babić.

Bh. košarkašica dodaje da se sve košarkašice ponosne zbog ostvarenog uspjeha, kako na sebe tako i na stručni štab koji niti jednog trenutka nije posumnjao u uspjeh i kvalitet i zahvalila se Savezu na odličnim uslovima i pripremama za takmičenje.

– Uspjele smo opravdati status favorita i ostavile srce na terenu u svakom meču. Borile smo se kao lavice i pokazale da je Bosni i Hercegovini mjesto u elitnoj A-diviziji – zaključila je Nikolina Babić.

Bh. košarkašice danas će odigrati posljednji meč EP-a protiv Austrije s početkom u 16.10 sati.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close