Atletika: Najbolji bh. bacači na Evropskom zimskom bacačkom kupu

Selekcija najboljih bosanskohercegovačkih atletičara u bacačkim disciplinama danas je otputovala za Portugal, gdje je učestvovati na Evropskom zimskom bacačkom kupu, koje se održava 15. i 16. marta u gradu Leiria.

U selekciji se nalaze bacači kugle Kemal Mešić i Mesud Pezer, bacač koplja Dejan Mileusnić i bacačica koplja Vanja Spaić.

Među njima nije najbolji bh. atletičar Hamza Alić, koji je, zajedno s trenerom trenerom Mehmedom Skenderom, odlučio da ne nastupa u tzv. zimskoj sezoni i da se fokusira na takmičenja u ljetnom dijelu sezone, prije svega na Evropsko prvenstvo, koje će se u avgustu održati u Zurichu.

Najviše šansi za visok plasman imaju Kemal Mešić i Dejan Mileusnić, koji je na ovom takmičenju prošle godine osvojio bronzanu medalju. Obojica nastupaju u nedjelju, 16. marta, a istog dana nastupit će i Mesud Pezer u konkurenciji mlađih seniora.

Vanja Spaić nastupa u subotu, 15. marta, a njoj će ovo takmičenje u dobrim uslovima i jakoj konkurenciji poslužiti prije svega za popravljanje najboljeg ličnog rezultata i pokušaj ostvarivanja norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati u julu ove godine u SAD.

www.magazinplus.eu – FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close