-TopSLIDEOstali sportoviSport

Atletika: Dva državna dvoranska seniorska rekorda za članove tuzlanskog kluba

SJAJAN USPJEH BH. ATLETIČARA NA MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U ZAGREBU: Dva državna dvoranska seniorska rekorda za članove tuzlanskog kluba

Izvanredan nastup u Zagrebu krunisao je i Adi Nurkanović koji je u trci na 3000 m osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 9.05,31 ispunivši normu za nastup na Prvenstvu Balkana za juniore koje će 12. februara biti održano u Beogradu.

Takmičari Atletskog kluba „Sloboda Tehnograd” jučer su u Zagrebu na dvoranskom takmičenju „Otvoreno prvenstvo grada Zagreba” ostvarili dva nova državna seniorska dvoranska rekorda. U finalnoj trci na 60 m od šest takmičara trojica su bili članovi AK „Sloboda Tehnograd”.

Hajrudin Vejzović je osvojivši 1. mjesto u disciplini 60 m istrčao novi seniorski državni dvoranski rekord u vremenu 6.81 s . Bronzanu medalju dobio je Edhem Vikalo istrčavši rezultat 6.90, dok je Omar Džanić zauzeo peto mjesto sa rezultatom 7.01 istrčavši svoje najbolje vrijeme.

Drugi državni rekord za članove AK „Sloboda Tehnograd” ostvaren je u disciplini 4×200 m, istrčavši rezutat 1.32,85 s u sastavu Omar Džanić, Edhem VikaloBakir Musić i Hajrudin Vejzović.

Izvanredan nastup u Zagrebu krunisao je i Adi Nurkanović koji je u trci na 3000 m osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 9.05,31 ispunivši normu za nastup na Prvenstvu Balkana za juniore koje će 12. februara biti održano u Beogradu.

SB

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close