Ostali sportoviSport

Atletičar Srđan Samardžić bh prvak u maratonu

Atletičar Srđan Samardžić bh prvak u maratonu. Na zahtjevnoj stazi 42 km istrčao za 2:39

Svaka čast Čupo.

Državno prvenstvo u maratonu u Cazinu održano je u nedjelju, a prvo mjesto osvojio je atletičar Srđan Samardžić (Čupo) koji živi u Banjaluci.

“Po prvi put državni prvak u najtežoj atletskoj disciplini. Istrčao sam maraton za 2:39:13 min i postavio novi lični rekord. Staza je bila jako zahtevna, trčalo se 6 krugova sa puno uspona i okretanja i po vrućini, tako da ovaj rezultat još više vredi. Ovo je takodje bilo izborno takmičenje za prvenstvo Balkana koje se održava u Beogradu na jesen gde ću probati da ostvarim još bolji rezultat”, rekao je za BUKU Samardžić.

Na drugom mjestu je viceprvak Alija Imamović (2:43:05), a trećeplasirani je Mirza Nalić (2:49:56).

Nova državna prvakinja je Amela Trožić (3:16:33), viceprvakinja Hanifa Terzić (3:23:34), a trećeplasirana Jasmina Sinanović (4:11:12).

Samardžić je jedan od naših najuspješnijih atletičara. Atletikom se počeo baviti sa 16 godina i to sasvim slučajno. Kao mnogi dječaci, trenirao je fudbal u Brčkom, a jednom prilikom otišao je sa prijateljem na trčanje na atletsku stazu, gdje ga je zapazio trener atletike i tako je sve krenulo. S

Samardžić je rođen u Sarajevu 1989. godine, živi u Brčkom, a u Banjaluci trenutno trenira u Atletskom klubu “Banja Luka”.

Foto: trcanje.net

U ranijem intervjuu za BUKU Samardžić je rekao da nažalost i pored vrhunskih rezultata u BiH ne može živjeti od sporta.

“U ovoj državi se ne cijene sportisti, tako da ja sam sebe finansiram kao i većina sportista koje poznajem. Sreća je u tome što većina tih trka na kojim trčim imaju nagradni fond za prvoplasirane, pa od tih sredstava uspijem da koliko-toliko uložim u daljnji napredak. Od države još uvijek nisam dobio ni jedan fening za svoje uspjehe”, istakao je ovaj atletičar.

ISTJERANI SA STADIONA

Podsjetimo da je Samardžić sa kolegom, atletičarem i Davorom Vidovićem, istjeran sa Gradskog stadiona Banjaluka u toku treninga, jer se trebao održati trening prvog tima fudbalera.

Foto: trcanje.net

ŠKOLA TRČANJA

Samardžić aktivno vodi i školu trčanja u Banjaluci kroz koju su mnogi rekreativci počeli da se bave trčanjem i uspješno završavaju polumaratone i maratone širom zemlje i regiona.

Buka

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close