AS Group s kompanijom Klas jača domaću proizvodnju

Kupovinom dionica, AS d.o.o. iz Tešnja uspješno privodi kraju akviziciju kompanije Klas d.d. iz Sarajeva. AS GROUP planira postati najveći vlasnik bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.d. Ovaj složeni proces će, kako očekujemo, rezultirati okupljanjem značajnih domaćih brendova pod okriljem AS GROUP.

Akvizicija Klasa je jedan od strateških koraka AS GROUP u ostvarenju cilja ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji. To je dodatni doprinos domaćoj proizvodnji i zato su svi naši resursi usmjereni na zajedničku dobrobit. Važno nam je da po okončanju ovog procesa dobijemo prostor za otvaranje novih radnih mjesta. U ovom teškom ekonomskom vremenu, čuvanje svakog radnika u proizvodnji je primarni zadatak.

Klas spada među ponajbolje bosanskohercegovačke brendove uopće,  sa 114  godina poslovanja u prehrambenoj industriji, velikim pekarskim znanjem i kvalitetom proizvoda, dok je AS GROUP prepoznata kao kompanija posvećena očuvanju i promociji tradicionalnih bosanskohercegovačkih proizvoda.

Sa ujedinjenjem znanja, kvaliteta kadrova i ljudi vjerujemo da ćemo ojačati konkurentnost na regionalnom tržištu i što je najvažnije ojačati domaću proizvodnju, saopćeno je iz Press službe AS GROUP.

 

Najbrže rastuća prehrambena industrijaAS GROUP zapošljava 1.600 radnika i posluje u okviru tri divizije: trgovini, prehrambenoj i tekstilnoj industriji. Od osnivanja kompanije do sada su akvizirani preduzeće za nekretnine Vemal iz Tešnja, tekstilna industrija Napredak iz Tešnja, turska tvornica keksa Kent Elit, prehrambena industrija Vispak iz Visokog, tvornica tekstila Fortitudo iz Travnika, tvornica čokolade Gomex iz Laktaša, i punioca vode Oaza iz Tešnja. AS GROUP prošle godine izvezla je hrane u vrijednosti od oko 10 miliona KM u 22 zemlje svijeta, na četiri kontinenta.

Godina 2013. će biti upamćena i po tome što je AS GROUP sada već i zvanično sa 6000 tona keksa i biskvita preuzela liderstvo u proizvodnji ovih proizvoda u Bosni i Hercegovini. AS GROUP je najbrže rastuća prehrambena industrija u Bosni i Hercegovini, koja je samo prošle godine zabilježila stopostotno povećanje broja radnih mjesta.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close