AS Group: Konditorski proizvodi na tržištu Makedonije

Nakon što su se Vispakovi brendovi Zlatna džezva i Bosanska kuhinja probili na makedonsko tržište, otvorili su vrata i ostalih proizvoda iz AS grupacije, potvrdio je član Uprave ASA Groupa Rusmir Hrvić. 

On je Oslobođenju kazao da su već dva dana u Jelahu predstavnici makedonske firme Mineks iz Kavadaraca, koji su obišli tvornicu konditorskih proizvoda, uvjerili se u bogat asortiman i kvalitet jelaških slatkiša i u razgovoru s menadžmentom AS grupacije dogovorili saradnju.
– Upoznali smo se s našim novim partnerima na Novosadskom sajmu, gdje su prijatelji na našem štandu imali šta vidjeti. Uz to, dodatni motiv je naša velika Zlatna džezva koja se ovih dana nalazi u Skoplju u okviru privrednih dana Makedonije, gdje Makedonci uz našu kafu degustiraju naše raznovrsne slatkiše. Dolazak gospode iz mineksa je samo nastavak naših bilateralnih razgovora, što će u konačnici imati za rezultat prve isporuke naših proizvoda iz Jelaha za ovog kupca i distributera. Prije toga, zajedno smo izanalizirali do u detalje tamošnje tržište i nadam se uspješnoj saradnji, kazao je Hrvić.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close