-TopSLIDEOstali sportoviSport

Arian Milicija srušio 36 godina star državni rekord za dječake …

Prethodne objave:
Arian Milicija, petnaestogodišnji Sarajlija trenira džudo, freerun i parkour

Na Ekipnom Prvenstu BiH za mlađe juniore u disciplini skok s motkom, član Atletskog kluba Sarajevo Arian Milicija je u septembru oborio državni rekord za uzrast dječaka koji je postavljen davne 1984 godine i koji je iznosio 3,00m.
Arian je uspio da poboljša rekord za čak 30 cm i sada on iznosi 3,30m.

Arian se počeo aktivno baviti atletikom samo mjesec dana prije obaranja rekorda, i odmah se pronašao u ovoj atraktivnoj disciplini. Nakon par sedmica treninga za motku, uspio je oboriti rekord na svom drugom takmičenju.

Sredinom decembra je obrio dvoranski rekord sa 3,20 m.

Arian Milicija je učenik prvog razreda Srednje elektrotehničke škole Sarajevo i odličan je đak.

Ovaj petnaestogodišnji Sarajlija od malena trenira razne vještine; džudo, a uporedno sa tim razvijao je i ljubav prema freerun-u  i parkour-u. Pored toga aktivno se bavi snowboard-om i skateboard-om.

Arian zaslužuje svaku pohvalu i čestitke, a ovom prilikom moramo naglasiti društvenu i medijsku nezaiteresiranost za ovakve talente – dječake i djevojčice koji svojim entuzijazmom dokazuju vlastiti talent i neslućene mogućnosti.

Arianu želimo još monog uspješnih rezultata u nadi da će društvena zajednica pokazati više razumjevanja i podrške mladima koji svojim dosadašnjim rezultatima zaslužuju svaku podršku i pomoć.

magazinplus.euTags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close